Kazerne Doorn definitief niet naar Vlissingen maar naar Nieuw Milligen

De marinierskazerne in Doorn verhuist niet naar Vlissingen. Het kabinet heeft er definitief voor gekozen om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen, bevestigen ingewijden in Den Haag na berichtgeving in De Telegraaf.

Het kabinet vreest bij een verhuizing naar Zeeland een leegloop bij het Korps Mariniers. Veel mariniers willen dichter bij huis blijven. Ook de angst voor financiële en andere tegenvallers speelt een rol bij
Foto: ANP
de keuze voor de vestigingsplaats. Het ministerie van Defensie stelde onlangs aan de ministerraad voor om het besluit uit 2012 voor de bouw in Vlissingen terug te draaien. Staatssecretaris Visser bleef benadrukken dat er nog geen besluit was genomen, maar dat zij persoonlijk grote aarzelingen had over Zeeland. Nu is de knoop dus doorgehakt.

De voorgenomen verhuizing naar Vlissingen was al vier keer uitgesteld. Veel mariniers zagen het niet zitten om met hun gezin in Zeeland te gaan wonen. Dat was een van de redenen voor de leegloop bij het Korps Mariniers.

Reactie schrijven

Commentaren: 0