Philip Freriks, Angelique Houtveen, Shirin Musa en Robert Vuisje spreken tijdens Vrijheidscolleges 2020 in Zeeland

In de aanloop naar 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven, waarvan 4 in Zeeland.

De sprekers die een college in Zeeland geven zijn Philip Freriks, Angelique Houtveen, Shirin Musa en Robert Vuisje. Alle sprekers delen in een Vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid.

“We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid”, aldus Esther Lubberding, directeur van de

Vrijheidscolleges
De Vrijheidscolleges worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Bevrijdingsfestival Zeeland. Dit jaar zullen de Vrijheidscolleges plaatsvinden in Goes (‘t Beest), Vlissingen (de HZ), Middelburg (ZB Betje Wolff Auditorium) en natuurlijk op het Plein van de Vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. Het college op de HZ is besloten, de andere colleges zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Alle sprekers, locaties en data van de Vrijheidscolleges zijn te vinden op: www.vrijheidscolleges.nl/agenda. Hier kan men ook een plek voor de Vrijheidscolleges reserveren.

Four Freedoms Award
Dit jaar presenteert de Vrijheidscolleges i.s.m. de Roosevelt Foundation ook enkele speciale bijeenkomsten met belangrijke internationale sprekers die zich inzetten voor vrijheid; de Filipijnse journaliste Maria Ressa, Azza Karam van de organisatie Religions for Peace, de Nederlandse televisiepresentator Sander de Kramer en de Italiaanse burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando.

Middelburg
Zij ontvangen op 14 april in Middelburg allemaal de prestigieuze Four Freedoms Award van de Roosevelt Foundation. Na deze officiële ceremonie met de koning, organiseert de Vrijheidscolleges de ‘Four Freedoms Meet Up’ in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Tijdens deze publieke bijeenkomst kunnen scholieren, studenten en andere geïnteresseerden deze bijzondere mensen die zich inzetten voor de vrijheid ontmoeten. De Vrijheidscolleges worden ondersteund door het vfonds en de Roosevelt Foundation.

Reactie schrijven

Commentaren: 0