Bevrijdingsfestival Zeeland zoekt jonge hardlopers

Ieder jaar wordt het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen in estafettevorm naar de verschillende Bevrijdingsfestivals gebracht.

Bevrijdingsfestival Zeeland is op zoek naar jonge hardlopers, die mee willen lopen met de Bevrijdingsvuurestafette vanaf Zeeland op 5 mei. Om 75 jaar vrijheid te vieren en de vrijheid symbolisch door te geven aan nieuwe generaties. Vanuit Wageningen, als symbolisch centrum van de bevrijding van Nederland, wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. In de loop der jaren is de Nationale Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij ruim 2.000 sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur op te halen.

200 kilometer
Vanaf 12 uur middernacht brengen honderden lopers in estafette het vuur vanuit Wageningen naar alle uithoeken van het land. In Zeeland wordt het vuur naar Vlissingen gebracht, waar op 5 mei het Bevrijdingsfestival plaatsvindt, een afstand van ruim 200 kilometer!

Helden onthaal
Op verschillende punten langs de route worden de lopers aangemoedigd door publiek. De estafette zal op 5 mei aankomen in Vlissingen waar de lopers door een erehaag op het Bellamypark naar het Hoofdpodium zullen lopen, om vervolgens het Bevrijdingsvuur aan te steken.

Lopers gezocht
Het Bevrijdingsfestival Zeeland is op zoek naar jonge lopers (16-25 jaar) die mee willen lopen met de Bevrijdingsvuurestafette op 5 mei, vanaf de rand van Zeeland. Een unieke kans om als hardloper onderdeel te zijn van dit bijzondere project! De estafette zal vanaf ongeveer 10:00 uur in Zeeland aankomen. Er wordt nooit alleen gelopen en lopers lossen elkaar om de 5 kilometer af.
Aanmelden kan t/m 31 maart via Jan Korevaar, organisator van de Bevrijdingsvuurestafette Zeeland via: korevmal@zeelandnet.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0