Vierde storm raast over Zeeland met tientallen meldingen van stormschade

Voor de vierde keer achter elkaar in korte tijd kwam het weer tot storm.

Het weerstation Vlissingen heeft zondagochtend een uur lang windkracht 9 gemeten. Daarmee is de vierde storm in amper twee weken tijd een feit. In Vlissingen piekte de wind in Vlissingen zelfs naar windkracht 10, ofwel zware storm.

Ook kwamen daar windstoten rond 110 kilometer per uur voor.  Het stormveld woedde tot in de middag vooral langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust en zorgde voor hoge golven van ongeveer 4 meter. In de namiddag nam de wind in kracht af.

Vijfde storm deze winter
Deze storm is de vijfde deze winter. Pas één keer eerder werden in februari meer stormen geteld dan in dit jaar. Dat was in 1990, toen er negen dagen met storm werden genoteerd. We evenaren nu het jaar 2002 met zes stormdagen.

Storm raast over Zeeland
De storm in Zeeland zorgde voor tientallen meldingen van stormschade. Er zijn zeker 48 meldingen binnengekomen van stormschade, liet de Veiligheidsregio Zeeland weten. De meeste stormschade werd in Vlissingen en Middelburg geconstateerd. In de meeste gevallen betrof het daken, dakranden, dakpannen, gevelbekleding en dergelijke die op de openbare weg zijn gevallen of dreigen te vallen. De Boulevard Bankert was enige tijd afgesloten voor alle verkeer in verband met los gewaaide materialen van daken en dergelijke. 

Inzet brandweer 48 keer
Ook zijn verschillende bomen omgewaaid, onder andere in Middelburg is een boom op een auto gevallen. In verband met de storm zijn er zo'n dertig meldingen binnen gekomen bij de Meldkamer, de brandweer is tot nu toe 48 keer ingezet.

Overzicht
In totaal zijn in Zeeland 48 inzetten door de brandweer geweest voor stormschade tussen 9 - 16 uur.

Borsele                       1        
Goes                           4        
Kapelle                        1        
Middelburg                  8        
Noord-Beveland          2        
Reimerswaal               1        
Schouwen-Duiveland  3        
Sluis                            7        
Terneuzen                   4        
Tholen                         3        
Vlissingen                   14      

Video storm Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0