Laatste nieuws over coronavirus zin en onzin

Het coronavirus breidt zich steeds verder uit. Ook in Nederland zijn al een aantal mensen besmet.

Er gaan heel wat feiten en fabels rond. Wat moet je wel en niet doen om besmetting te voorkomen. Het RIVM raadt mensen aan goed hun handen te wassen, minstens twintig seconden, en te niezen in een zakdoek.
In Zeeland is voor zover nu bekend nog tot nu toe niemand besmet met het virus. In Nederland zijn nu twee besmettingen bekend: een man in Tilburg en een vrouw in Diemen.

Het coronavirus: 'feiten en fabels'
Nu het coronavirus ook in Nederland is opgedoken, helpt het dan om een mondkapje te dragen, of juist niet? Daar ontstond de afgelopen dagen namelijk een run op. Het Rode Kruis geeft antwoord, en vertelt ook wat je verder kunt doen om te voorkomen dat je besmet raakt met het virus.

Hoe kun je besmetting voorkomen?
Met heel basale dingen, benadrukken RIVM en GGD, zoals regelmatig de handen wassen. Niet even snel, maar twintig seconden lang. Vergeet daarbij de plekken tussen de vingers en de nagels niet en droog de handen af met een papiertje. Hoesten of niezen moet in de binnenkant van de elleboog en dan vaker de kleren wassen uiteraard. Het virus verspreidt zich immers via hoest en niesdruppels. Kortom: goede hygiënische maatregelen volstaan. “En het is belangrijk dat je gezond blijft,” zegt Schreijer. Al gaat dat advies natuurlijk altijd op.

Heeft u vragen over het coronavirus?
Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus voor meer informatie. Daarnaast is op de website van de GGD Zeeland een nieuwsbericht geplaatst over het virus. Publieksinformatienummer 0800-1351

Website GGD Zeeland

Website Rijksoverheid

Informatie video

Reactie schrijven

Commentaren: 0