· 

Sluiting woning Robijn in Middelburg harddrugs aangetroffen

Op donderdag 27 februari is om 13.30 uur op last van de burgemeester van gemeente Middelburg een woning aan de Robijn in Middelburg voor 3 maanden gesloten.

Op 27 december 2019 is in de woning een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen.
De sluiting is voor de duur van 3 maanden. In die tijd verzegelen wij het appartement en hangen er aankondigingen op de deur en voor de ramen. Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum van constatering en de sluiting van de woning.

Damoclesbeleid
De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel Wet Damocles genoemd, en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de aanloop van klanten en om herhaling te voorkomen.

Aanpak ondermijning
Criminele organisaties maken enorme winsten met de drugshandel. Vaak investeren zij dat illegaal verkregen vermogen in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld is uiterst zorgelijk. We noemen het ook wel ‘ondermijning’,

Georganiseerde criminaliteit gezamenlijk aanpakken
Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Ook is het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn dat dit soort activiteiten onze samenleving ontwrichten.

Inwoners die zaken signaleren die mogelijk niet in de haak zijn kunnen dat melden bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Reactie schrijven

Commentaren: 0