· 

Afgelopen jaar veel minder woninginbraken in Zeeland

ZEELAND - Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018.

In de provincie Zeeland daalde het aantal inbraken in woningen ongeveer even sterk, met zo’n 7,9 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.

Meeste inbraken in provinciale hoofdstad
Afgelopen jaar werden er in Zeeland in totaal 499 woninginbraken geregistreerd. Dit waren er bijna 8 procent procent minder dan in 2018. Het gros van de inbraken vond binnen de provincie plaats in de gemeenten Middelburg (80), Terneuzen (56) en Goes (55). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Noord-Beveland (8), Kapelle (12) en Borsele (18); waar het minst vaak werd ingebroken.

Opvallende gemeenten binnen Zeeland
Binnen Zeeland valt Kapelle het meest op in positieve zin. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar met 36,8 procent (van 19 inbraken naar 12 inbraken). In Middelburg steeg het aantal inbraken relatief gezien het meest (37,9 procent stijging), van 58 inbraken naar 64 inbraken. Independer heeft voor de provincie Zeeland een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere gemeente in Zeeland in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0