Van Randwijklezing wordt uitgesproken door Minister Kaag

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komt op vijf mei naar Vlissingen voor de H.M. van Randwijklezing.

De lezing vindt ieder jaar plaats op bevrijdingsdag in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De lezing vindt jaarlijks plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zeeland. Vrijheid en verdraagzaamheid staan centraal in de toespraak, die is vernoemd naar schrijver, journalist en verzetsheld Hendrik van Randwijk (1909-1966). Kaag werkte voordat ze minister werd voor de Verenigde Naties, waar ze verschillende functies bekleedde. Zij was onder andere directeur Midden-Oosten/Noord-Afrika voor Unicef. In 2013 en 2014 leidde zij de ontwapeningsmissie die leidde tot de vernietiging van de chemische wapens in Syrië. Voor dit laatste werk is zij persoonlijk bedankt door oud-president Barack Obama van de Verenigde Staten. De lezing vindt plaats op dinsdag 5 mei 2020 in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

H.M. van Randwijklezing
De lezing is vernoemd naar de schrijver, journalist en verzetsheld H.M. van Randwijk (1909-1966). Sinds 1993 vindt de H.M. van Randwijklezing in Vlissingen plaats, sinds 2005 is de lezing jaarlijks onderdeel van Bevrijdingsfestival Zeeland. In de lezing staan vrijheid en verdraagzaamheid centraal. Eerdere sprekers waren onder andere prinses Mabel, Max van der Stoel, Kader Abdolah, Inez Weski, Paul Scheffer, Ernst Hirsch Ballin, Heleen Dupuis, Peter Vandermeersch en vorig jaar Lilian Gonçalves.

Live uitzending
Net als vorig jaar wordt de lezing live uitgezonden door Omroep Zeeland. De lezing zal later terug te zien en te lezen zijn via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.

Toegangskaarten
De toegangskaarten zijn vanaf dinsdag 3 maart 10.00 uur gratis te reserveren via https://bevrijdingsfestivalzeeland.nl/hmvan-randwijklezing. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0