2 inwoners Vlissingen besmet met coronavirus (COVID-19)

In Vlissingen zijn 2 inwoners van Vlissingen besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19).

Twee vrouwen uit Vlissingen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt GGD Zeeland woensdag. Zij zitten allemaal in thuisisolatie en maken het naar omstandigheden goed. Na laboratoriumonderzoek is dit vastgesteld. Burgemeester Van den Tillaar: "We leven mee met de 2 personen in onze gemeente die besmet zijn met het coronavirus. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hen. Ik wens hen en hun naasten veel sterkte en een voorspoedig herstel toe. Ik begrijp goed dat dit veel vragen oproept”. De GGD geeft aan dat er op dit moment geen gevolgen zijn voor het dagelijks leven van de inwoners van onze gemeente. Natuurlijk blijven de hygiënemaatregelen gelden, zoals vaak en goed de handen wassen, geen handen schudden, niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit lijken simpele maatregelen, maar zo verkleinen we samen de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder kan verspreiden."

Contactonderzoek
GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). De GGD blijft alert op nieuwe besmettingen en past steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder verspreidt.

Wat kunt u zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkomt u allerlei ziektes. Dit doet u door:
- Was de handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes
- Geen handen schudden

Bijeenkomsten
Naar aanleiding van de 2 besmettingen in Vlissingen, gaat de gemeente Vlissingen kritisch kijken naar het wel of niet doorgaan van bijeenkomsten en evenementen. Dit betekent op korte termijn dat woensdagavond 11 maart 2020 de werksessie over het Nollebos/Westduingebied niet doorgaat.

Heeft u vragen?
Bij vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts. Algemene vragen over het virus kunt u stellen via telefoonnummer (0800) 13 51
Actuele reisinformatie vindt u op de website van nederlandwereldwijd
Website: RIVM

Reactie schrijven

Commentaren: 0