l’escaut geen huisbezoek bij huurders met klachten

l’escaut neemt preventieve maatregelen tegen het Coronavirus. Het coronavirus houdt de gemoederen onder Nederlanders bezig.

Er gelden strengere regels voor inwoners van Noord-Brabant en sinds dinsdagavond adviseert het RIVM geen handen meer te schudden. Ook zijn de eerste patiënten met corona in Zeeland geconstateerd. l’escaut neemt daarom een aantal maatregelen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. We willen persoonlijke contacten met mensen die klachten hebben vermijden waar dat kan. Deze nieuwe maatregelen nemen we omdat de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en ketenpartners voorop staan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op adviezen van het RIVM en de GGD.  Het gaat om het volgende:

Geen huisbezoek bij huurders met klachten
Onze medewerkers komen regelmatig in de woningen van onze huurders. Dit kan zijn voor een reparatieverzoek of groot onderhoud bijvoorbeeld. Als wij huurders thuis moeten bezoeken vragen wij voortaan of bewoners/huisgenoten last hebben van hoesten en koorts of een fikse verkoudheid. Is het antwoord ja? Of twijfelen bewoners/huisgenoten ? Dan plannen we het bezoek minimaal twee weken later in. Bij spoedgevallen gaan we in overleg met de GGD. Daarnaast zoeken we creatief naar andere oplossingen zoals een huurcontract tekenen via de e-mail en inspectie via foto’s etc.

We vragen klanten met klachten niet langs te komen op kantoor
Heeft u last van hoesten met koorts of fikse verkoudheidsklachten? Wij vragen u dan om voorlopig niet onze balie te bezoeken. Een bezoek bij ons op kantoor is voor nu niet gewenst. Indien u contact wilt met l’escaut vragen we u dit telefonisch of per e-mail te doen.

We verplaatsen afspraken met klanten uit Noord Brabant
Er komen vaak externen bij ons op bezoek; zo ook uit Noord Brabant. Aan inwoners van Noord-Brabant is door het RIVM gevraagd sociale contacten te beperken en zoveel als mogelijk thuis te werken. We willen geen risico nemen en daarom verplaatsen we externe afspraken met personen uit Noord Brabant met minimaal twee weken.
Wij gaan uit van u begrip voor bovenstaande maatregelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0