Tot 1 april geen bezoek bewoners verpleeghuizen WVO Zorg

WVO Zorg houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten.

Om bewoners, medewerkers en vrijwilligers zo goed mogelijk te blijven beschermen tegen het virus, zijn er vandaag aanvullende maatregelen afgesproken. Deze afspraken gelden in ieder geval tot 1 april 2020.

Bezoeken verpleeghuis bewoners
We vragen naasten met ingang van vandaag om geen bezoek aan hun familie/bekenden te brengen op onze verpleeghuizen en zorgcentrum De Zoute Viever. Deze maatregelen nemen we om iedereen zoveel mogelijk te beschermen en om de best mogelijke zorg te kunnen blijven bieden. De woonzorgentra van WVO Zorg zijn normaal te bezoeken.

Brasserie
De openingstijden voor de Brasserie Ter Reede en Scheldehof zijn aangepast. De Brasserie is tot circa 19.00 uur geopend. Het à la carte menu en het menu van de dag zijn komen te vervallen.

Activiteiten en bijeenkomsten 
De maatregelen betekenen ook dat bijeenkomsten worden afgezegd. Alleen de directe zorgverlening en noodzakelijk overleg daarover gaan door. Alle andere bijeenkomsten worden afgezegd, in ieder geval tot 1 april a.s. Dit betekent dat ook alle activiteiten zijn stopgezet die op onze locaties plaatsvinden. Dit is ingrijpend, maar noodzakelijk om besmetting met en verspreiding van het virus te voorkomen. Zeker met het oog op de toch al kwetsbare mensen die van onze zorg afhankelijk zijn. Vrijwilligers die meewerken aan (welzijns) activiteiten wordt gevraagd hiervoor niet naar één van onze locaties te komen, omdat alle activiteiten tot 1 april zijn stilgelegd. Wij rekenen dan ook op uw begrip. Externe relaties die voor overleg willen afreizen naar WVO Zorg worden gevraagd niet te komen.

Ingang
Voor iedereen die komt, blijft goede (hand)hygiëne van groot belang. Om u hier bij te helpen staat bij iedere ingang van onze locaties een dispenser met ontsmettingsmiddel. Ook binnen WVO Zorg hebben we het handen schudden voorlopig afgeschaft.

Scherm met informatie
Tot slot hebben we bij iedere hoofdingang een scherm neergezet waarop wij u als bezoeker op de hoogte houden. Hier wordt u geïnformeerd over de huidige maatregelen én als er aanvullende maatregelen genomen worden. Deze zullen we ook vermelden op de website.

Meer informatie
Op de website van het RIVM vindt u een actuele lijst met vragen en antwoorden over het coronavirus. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800 - 1351. Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0