· 

De vijf distributiecentra van Albert Heijn liggen vol, een kijkje achter de schermen

Nederlandse supermarktketens worden momenteel op volle kracht bevoorraad.

De vijf distributiecentra van Albert Heijn liggen vol. Toch treffen klanten op dit moment lege schappen aan. Met man en macht werkt Albert Heijn met haar leveranciers en transporteurs om alle artikelen zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. “We moeten keuzes maken wat we naar de winkels brengen. De volumes zijn zo hoog dat we die artikelen brengen waar de meeste vraag naar is, zoals pasta, blikgroente, toiletpapier. Dus elke dag zul je nieuwe artikelen die er vandaag niet zijn in de winkels zien”. Aldus Marco van Grinsven, directeur distributie & transport Albert Heijn.

Hamsteren onnodig
Premier Mark Rutte riep onlangs op om te stoppen met hamsteren. Volgens Rutte zijn er meer dan genoeg goederen en levensmiddelen op voorraad! Het is niet sociaal om massaal goederen in te slaan. Mensen die hard moeten werken om het coronavirus in te dammen, staan daardoor volgens de premier ’s avonds voor lege schappen in de supermarkten.”Er is geen sprake van een tekort aan spullen, verzekert de levensmiddelenbranche ons. Dus mensen die de neiging hebben om te hamsteren: stop daarmee.”      
 
Voorrang aan producten die veel gekocht worden
Voor chips is tijdelijk minder plek in de vrachtwagens van Albert Heijn. “We geven nu de voorrang aan producten die veel gekocht worden. Dit betekent dat we van sommige productgroepen minder naar de winkels laten gaan. Bijvoorbeeld chips, dit is landelijk omdat we zien dat we landelijk te maken hebben met lege schappen”, zegt AH woordvoerder Anoesjka Aspeslagh via Distrifood. 
Bronnen: MT AH en Distrifood

Video - AH gunt kijkje in de distributiecentra

Reactie schrijven

Commentaren: 0