Mavo 4 van Nehalennia schrijft brieven aan ouderen

De mavo 4-klassen van Nehalennia locatie Kruisweg bereiden zich voor op hun eindexamen Nederlands en doen dat op een creatieve manier.

Zij krijgen namelijk de opdracht om voor oudere mensen een brief te schrijven, met een mooie bijlage.

De jongeren moeten zich daarvoor verplaatsen in de situatie van ouderen en positieve dingen benoemen. De ouderen kunnen met de nieuwe regel niet meer naar buiten en ontvangen geen bezoek. Leerlingen willen de bejaarden een hart onder de riem steken.

Het mooiste onderdeel is de creatieve bijlage. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een glansrijk gedicht, een mooie tekening of een prachtig persoonlijk verhaal. De examen-leerlingen krijgen een week de tijd voor een kunststukje en daarna brengen docenten de brieven en bijlagen naar bejaardenhuizen Ter Reede Vlissingen en SVRZ Gasthuis te Middelburg.

Reactie schrijven

Commentaren: 0