Coronavirus - De oproep klinkt steeds luider: 'Blijf thuis'

Blijf thuis om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, die oproep klinkt luid en duidelijk op alle sociale media.

De Rijksoverheid zette zelfs een NL-Alert in om de boodschap van afstand houden en zo nodig thuis blijven nadrukkelijk te verspreiden. Nadat gisteren beelden opdoken van allerlei drukke plekken, vragen veel Nederlanders iedereen om zich aan te passen. Hoewel het niet verboden is de straat op te gaan, roepen bekende en onbekende Nederlanders, ziekenhuismedewerkers, politici en officiële instanties de mensen op om thuis te blijven en afstand te houden.

Gemeentes, burgemeesters en veiligheidsregio's roepen ook op om thuis te blijven
Mensen die uit verveling naar bouwmarkten, milieustraten, stadsparken, stranden of andere plekken gaan, zijn "ongelofelijke naïeve figuren", zegt de Eindhovense burgemeester John Jorritsma op Twitter. "Ga rummikubben, ganzenborden, netflixen, bedenk iets. Maar blijf thuis."

Politie klaar voor meer maatregelen
De politie bereidt zich voor op extra maatregelen tegen het coronavirus. Agenten kunnen dan bijvoorbeeld worden ingezet om te voorkomen dat mensen massaal naar het strand gaan, zoals afgelopen weekend gebeurde. Vanwege de situatie aan de kust houdt de politie volgens een woordvoerder rekening met meer maatregelen. "Wellicht zullen we dan nadrukkelijker aanwezig zijn in het straatbeeld."  Verschillende burgemeesters hebben bij
het kabinet aangedrongen op extra maatregelen. Zo willen ze dat stranden en parken dichtgaan. Vandaag overlegt het kabinet over de aanpak.  

Lees ook: Kabinet overweegt meer winkels te sluiten

Reactie schrijven

Commentaren: 0