Bericht van burgemeester B. van den Tillaar - We leven nog steeds in bizarre tijden

Vlissingen 27 maart - Burgemeester van den Tillaar heeft een persoonlijke videoboodschap opgenomen.

Beste inwoners van Vlissingen, van Souburg, van Ritthem.

We leven nog steeds in bizarre tijden. De regels in de bestrijding van het coronavirus zijn deze week weer aangescherpt. Er ligt een veel strengere noodverordening. Heel veel evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. We krijgen wat dat betreft een stil voorjaar in onze stad. Maar dat is nodig. Dat is nodig in de aanpak van het coronavirus. Bizarre tijden, ook als we denken aan de zieken, aan de mensen die getroffen worden door het coronavirus.

We denken aan hen. We leven met hen mee en we hopen oprecht dat zij voorspoedig mogen herstellen. Het onderstreept ook de noodzaak van met elkaar die bestrijding aanpakken. Houd jezelf aan de regels! We blijven anderhalve meter uit elkaar. Vermijd grote groepen. En ik snap, soms wil je toch even naar buiten, soms wil je toch even een frisse neus halen. En dat is prima, maar blijf weg bij drukte. Blijf weg bij grote groepen en houd die regels aan. Want op die manier pakken we dat virus goed aan en voorkomen we ziekte.

Misschien nog één tip: als je dan toch ergens ziet dat er wat drukte is, bel dan niet 112. Want daar is die lijn niet voor bedoeld. Misschien kun je mensen zelf aanspreken. Of even de tip geven van ‘hé, let op, het is hier wat druk’. Weet ook dat onze toezichthouders, dat politie, toezicht houden en in zullen grijpen op momenten dat dat nodig is.

Bekijk hier de videoboodschap van 27 maart

Reactie schrijven

Commentaren: 0