· 

Terugplaatsing Stationsbrug te zien via een livestream op YouTube

Maandag 30 maart wordt de Stationsbrug teruggeplaatst. Vanaf 10 april is de brug weer klaar voor gebruik.

Om het risico op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn toeschouwers op 30 maart niet welkom.

Wie toch komt kijken, riskeert een boete. De werkzaamheden zijn te volgen via een livestream op YouTube. Eind vorig jaar was er enorme belangstelling tijdens het weghalen van de Stationsbrug.

Noodverordening

De gemeente Middelburg werkt momenteel aan een noodverordening. Die noodverordening schrijft regels voor die moeten voorkomen dat mensen gaan kijken. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete. De noodverordening gaat daarmee verder dan de verscherpte maatregelen die sinds maandag landelijk gelden. De noodverordening staat namelijk niemand toe om te gaan kijken, ook niet als u alleen bent. Locaties als het station en het stadskantoor blijven wel bereikbaar.

Werkzaamheden
De Stationsbrug vormt een belangrijke verbinding tussen het centrum van Middelburg en het trein- en busstation. Om die reden gaan de werkzaamheden door volgens planning. Na het plaatsen op maandag 30 maart wordt de brug tot 10 april geïnstalleerd en uitvoerig getest. Op 10 april is de brug weer klaar voor gebruik.

Stremmingen
Tijdens het terugplaatsen van de Stationsbrug op maandag 30 maart is de tijdelijke pontonbrug een dag buiten gebruik. Voor voetgangers wordt dan twee keer per uur een pendelbus ingezet. Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 10 april is het voor de scheepvaart niet mogelijk de Stationsbrug Middelburg te passeren. Uitgebreide informatie over de stremmingen is terug te vinden op www.zeeland.nl/stationsbrug.
Bij slecht weer werkzaamheden een dag uitgesteld

Mocht het op maandag 30 maart slecht weer zijn, worden de werkzaamheden uitgesteld naar dinsdag 31 maart.

Reactie schrijven

Commentaren: 0