Online expositie Wim Hofman op muZEEum.nl

Het muZEEum beheert een prachtige collectie met werk van de Vlissingse kinderboekenschrijver en illustrator Wim Hofman (1941).

Zijn verhalen en tekeningen zitten vol fantasie en hebben vaak sprookjesachtige elementen. Wim heeft een heel eigen blik op de wereld en blijft zich verwonderen over de dingen om hem heen. Als geen ander weet hij onze verbeelding te prikkelen. De rijk geïllustreerde kinderboeken van Wim Hofman zijn al vele malen bekroond met prijzen.

In het Wim Hofmanjaar 2006 is een grote collectie aan het muZEEum geschonken, dankzij de Vriendenvereniging. Een groot deel van de bijna tweehonderd tekeningen van Wim Hofman is sindsdien niet meer te zien geweest. Hoogste tijd dus voor een online expositie.

Twee kleurplaten
Op de website van het muzeeum zijn twee kleurplaten te downloaden. Print ze, kleur ze en je hebt je eigen ‘Wim Hofman’ aan de muur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0