Damwanden ter hoogte van de Koningsbrug geplaatst

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren was een gedeelte van de Koningsbrug verwijderd.

De Koningsweg ter hoogte van de Timmerfabriek was het gehele weekend afgesloten voor alle verkeer. Voor de fietsers was een omleidingsroute aangegeven via borden. Er is de afgelopen 3 dagen continu doorgewerkt, het sloop - en heiwerk is zoveel mogelijk buiten de nachtelijke uren gedaan. De damwanden zijn inmiddels aangebracht zodat het bruggedeelte in de loop van de nacht weer teruggeplaatst kon worden. De Koningsbrug was van vrijdag 3 april (18.00 uur) tot 6 april (06.00 uur) afgesloten.

Kadeherstel
Er is de laatste weken hard gewerkt aan het kadeherstel op het Scheldekwartier. Alle damwanden in Het Dok zijn geplaatst, maar ook het gedeelte tegenover de Timmerfabriek (binnenhaven) daar zijn ook de damwanden er ingetrild. Als de kadeconstructies vernieuwd zijn, wordt het openbaar gebied er omheen ingericht als flaneergebied waar de auto te gast is. Meer informatie over kadeherstel zie deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0