· 

Hoogste horecadichtheid in Zeeland per 1000 inwoners

Zeeland was begin 2020 de provincie met de meeste horecavestigingen per duizend inwoners.

Noord-Holland was de provincie met in absolute zin de meeste horeca en met de grootste toename van het aantal vestigingen vergeleken met 2010. Op 1 januari 2020 had Nederland 68,7 duizend horecavestigingen, het hoogste aantal ooit. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. De horeca omvat zowel logiesverstrekking (zoals hotels, campings, vakantiehuizen) als eet- en drinkgelegenheden (zoals cafés, restaurants, snackbars of cateraars). Begin 2020 waren er in Nederland 32,9 duizend eetgelegenheden, 15,1 duizend cateraars, 10,5 duizend logiesverstrekkers en 10,2 duizend cafés.

Na Zeeland hebben Noord-Holland, Limburg en Friesland de meeste horecavestigingen per duizend inwoners. In Zeeland (6,2 horecavestigingen per duizend inwoners) en Friesland (4,2) is relatief veel logiesverstrekking. Noord-Holland (5,4) en Limburg (4,6) hebben relatief veel eet- en drinkgelegenheden en dat geldt ook voor Zeeland. Het gemiddelde in Nederland is 3,9 horecavestigingen per duizend inwoners.

Voor meer over dit artikel en statistieken via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0