Bijna 200 duizend stekkerauto’s

Het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland is voor het eerst de 100 duizend gepasseerd.

Op 1 januari 2020 stonden er 107 duizend volledig elektrische auto’s geregistreerd, 62 duizend (140 procent) meer dan in 2019.

Het aantal plug-in hybrides daalde met 3 procent naar 91 duizend. Dit meldt het CBS op basis van de kentekenregistratie van de RDW.
Op 1 januari 2020 waren er bijna 198 duizend stekkerauto’s, 43 procent meer dan een jaar eerder. Stekkerauto’s zijn personenauto’s met een elektromotor waarvan de accu wordt opgeladen met behulp van een stekker. Hieronder vallen zowel volledig elektrische personenauto’s (FEV), die enkel een elektromotor hebben (en emissievrij zijn), als plug-in hybrides (PHEV). Dit laatste type heeft naast een elektromotor ook nog een brandstofmotor. Begin dit jaar was 2,3 procent van alle personenauto’s in Nederland een stekkerauto. In 2019 was dit nog 1,6 procent.

Reactie schrijven

Commentaren: 0