Doorspoeladvies leidingen in gebouwen die tijdelijk niet in gebruik zijn

Als gevolg van de RIVM-maatregelen in verband met COVID-19 zijn veel gebouwen op dit moment gesloten. Evides: gebouw tijdelijk niet in gebruik? Leidingen doorspoelen!

Het advies is een keer per week de inhoud van de waterleidingen te verversen door ze door te spoelen, ook wanneer er een sterk verminderde afname is.
Nu veel scholen, zwembaden, kantoren, horeca,  sportscholen en hotels dicht zijn als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus, worden de waterleidingen daar niet gebruikt. Wanneer kraanwater in huizen of gebouwen langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en kan de waterkwaliteit negatief worden beïnvloed.

Drinkwaterbedrijven adviseren daarom als het water langer dan een week niet gebruikt is, de leidingen goed door te spoelen. Bij het borgen van de drinkwaterkwaliteit binnen ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de binneninstallatie. Klik hier voor de te nemen maatregelen en meer informatie. Eigenaren van prioritaire installaties, die verplicht een legionellabeheerspakket hebben, adviseren we de legionella-preventie website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) te bekijken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0