· 

Basisscholen op 11 mei open, meeste andere maatregelen worden met drie weken verlengd

De basisscholen in Nederland gaan open op 11 mei, dat zal niet in één keer gebeuren.

De komende weken gaat het kabinet in overleg met de scholen om te kijken hoe de basisscholen het best weer open kunnen.

Zo wordt er aan gedacht om klassen op te delen, zodat er kleinere groepen ontstaan. Het Outbreak Management Team (OMT) schat in dat de risico's voor de volksgezondheid 'beheersbaar' zijn als de kinderopvang, basisschool, buitenschoolse opvang en het speciaal onderwijs na de meivakantie weer opengaan. Daarnaast worden de regels om te sporten voor kinderen en jongeren versoepeld.

Na 28 april zoveel mogelijk thuis werken
Maar voor heel veel meer versoepelingen vindt het OMT het nog te vroeg. Het kabinet volgt de medici daarin. Het risico dat de epidemie weer oplaait, is nog te groot. Daarom moet iedereen ook na 28 april voorlopig nog zo veel mogelijk thuiswerken. En blijven restaurants, pretparken, cafés en musea nog dicht (tot 20 mei). Dat besluit heeft het kabinet bekend gemaakt via een persconferentie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0