Boulevard gesloten voor motorvoertuigen van vrijdag t/m zondag

Aanwijzingsbesluit boulevards gemeente Vlissingen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft op verzoek van burgemeester Van den Tillaar van de gemeente Vlissingen op grond van de geldende noodverordening, een aanwijzingsbesluit genomen voor de boulevards.

In de maand april is het al verschillende keren nodig geweest om de boulevards tijdelijk te sluiten voor motorvoertuigen. De nieuwe aanwijzing geldt tot en met 19 mei 2020 en betreft de vrijdagen, zaterdagen, zondagen, Koningsdag en Bevrijdingsdag vanaf 14.00 uur.

Komende weekenden afgesloten voor verkeer
De Boulevard in Vlissingen wordt de komende weekenden afgesloten voor verkeer. Dat heeft burgemeester Bas van den Tillaar besloten op basis van de noodverordening tegen het coronavirus. Het besluit geldt in ieder geval tot 19 mei op de vrijdagen, zaterdagen, zondagen en Koningsdag en Bevrijdingsdag vanaf 14.00 uur. In de maand april is het al verschillende keren nodig geweest om de boulevards tijdelijk te sluiten voor motorvoertuigen.

'Rondje Boule'
De corona-maatregelen zorgen ervoor dat er op de boulevards minder beschikbare ruimte is, men een verminderde tolerantiegrens heeft en mensen nog meer dan anders behoefte aan een “rondje Boule” hebben. Het ligt in de verwachting dat er in de weekenden en op vrije dagen regelmatig weer overmatige overlast en veel overtredingen van de noodverordening zullen plaatsvinden. Daarom heeft de burgemeester verzocht om een aanwijzingsbesluit voor de periode waarin de corona-maatregelen van de rijksoverheid gelden.
Aanwijzingsbesluit

De aanwijzing voor het tijdelijk en structureel afsluiten van de boulevards van Vlissingen in het weekend met het oog op voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19, houdt in dat:

Het verboden is met gemotoriseerd verkeer (zoals auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer) aanwezig te zijn op Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter, met het kennelijke doel tijdelijk te verblijven.
Dit besluit geldt vanaf 24 april tot en met 19 mei 2020. Elke vrijdag, zaterdag en zondag plus Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei), voor de tijdsperiode van 14.00 tot en met 24.00 uur

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0