Kermisbonden boos “geen enkel vooruitzicht of perspectief” en willen compensatie

De kermisbonden BOVAK en De Nederlandse Kermisbond zijn boos omdat de sector “geen enkel vooruitzicht of perspectief” krijgt na de persconferentie van premier Rutte.

“We eisen nu aan tafel te gaan met de betrokken ministers”, aldus de bonden. De mensen van de kermis maken zich ernstige zorgen nu alle kermissen dit seizoen niet doorgaan. Het kermisseizoen is net van start gegaan maar door de coronacrisis staan de attracties thuis in de loods. De kermisfamilies lopen hierdoor belangrijke inkomsten mis. Voor een aantal van hen dreigt zelfs faillissement. De exploitanten hopen dat de overheid financieel bijspringt zodat het volksvermaak de crisis kan doorstaan. Ze willen financiële hulp en politieke aandacht voor de sector.

De gevolgen voor de bijna duizend kermisondernemers zijn „desastreus” nu er tot en met 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden, vinden de kermisorganisaties. Ze zeggen dat er niet met hen is overlegd over de nieuwe maatregelen en dat op eerdere voorstellen voor een noodfonds niet is gereageerd.

Video: Voortbestaan kermis in gevaar door coronamaatregelen

Reactie schrijven

Commentaren: 0