Commissaris van de Koning Han Polman ontsteekt Vrijheidsvuur op Bellamypark

Op 5 mei vieren wij 75 jaar vrijheid in Nederland. Door de corona-crisis vieren wij dit helaas niet met een groots Bevrijdingsfestival Zeeland.

Op de plaats waar normaal gesproken het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival zou hebben gestaan ontsteken we dit jaar het Vrijheidsvuur dat door Stef Traas, directeur van het Bevrijdingsmuseum, vanuit Wageningen naar Vlissingen zal worden gebracht. Commissaris van Koning Han Polman zal in de nacht van 4 naar 5 mei het Vrijheidsvuur in Zeeland ontsteken.

Vrijheidsvuur verspreiden
Na de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam zal Staatssecretaris Paul Blokhuis, met het eeuwige Vrijheidsvuur, dat in Wageningen voor Hotel de Wereld brandt de fakkels van 12 geselecteerde vuurdragers aansteken. Om zo het Vrijheidsvuur over het land te verspreiden. Eén van deze vuurdragers is Stef Traas, directeur van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp, hij zal het vuur vanuit Wageningen naar Zeeland brengen en overdragen aan onze Commissaris der Koning.

Vrijheidsvuur Zeeland ontsteken
De Commissaris zal het Vrijheidsvuur vervolgens in Zeeland ontsteken. Dit vuur brandt 24 uur op het Bellamypark in Vlissingen. Uiteraard is publiek niet welkom bij deze ceremonie, wel is vanaf  23.40 uur het ontsteken van de vlam te volgen op NPO1 en op 5 mei op Omroep Zeeland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0