Ontsteek jouw vrijheidsvuur en geef 'm door!

Heel Nederland verbonden door Vrijheidsvuur. Vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding, wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het Vrijheidsvuur door lopers naar de Bevrijdingsfestivals gebracht.

Deze activiteit kan echter niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Daarom roepen alle Bevrijdingsfestivals héél Nederland op zelf het Vrijheidsvuur te ontsteken én digitaal door te geven via www.vrijheidsvuur.nl.

Samen ontsteken in 2020
Vandaag is alles anders; we leven in een tijd waarin we voelen wat beperking van vrijheid is. Op 4 mei vanaf 21.00 uur ontsteken we daarom thuis of op het werk ons eigen Vrijheidsvuur: een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. We geven het vuur daarna digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het échte vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin.

Doe ook mee!
Via www.vrijheidsvuur.nl kunnen bezoekers heel eenvoudig een video van zichzelf opnemen waarin ze het Vrijheidsvuur doorgeven of een karakter kiezen dat bij hem/haar past. Deze video wordt, samen met een persoonlijk bericht, gedownload om daarna te posten op social media en een vriend of vriendin te taggen. Deze kunnen op hun beurt het Vrijheidsvuur weer doorgeven.

Bekijk hier hoe het werkt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0