Heerema stelt banen veilig met grote opdracht uit Taiwan

Heerema Fabrication Group uit Vlissingen is blij met een grote order die zij binnen hebben gehaald voor een project in Taiwan.

Deze opdracht verzekerd genoeg werk voor dit jaar na een aantal moeilijke jaren en reorganisaties.

Het gaat om een Greater Changhua Pre-Piling Template, een tool waarmee palen nauwkeurig geplaatst kunnen worden op zee. Ook assisteren zij bij de inbedrijfstelling. De fabricage begint in juni 2020 en wordt in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

“We zijn er nog”
De vraag naar boorplatforms liep een aantal jaar geleden dramatisch terug. “In 2016 hebben wij een pijnlijke beslissing moeten nemen om heel hard te reorganiseren. We zijn van 250 mensen terug gegaan naar 80 mensen. Dat zijn pijnlijke dingen. Maar tot nu toe, ik bekijk het van de positieve kant, we zijn er nog”, zegt Koos-Jan van Brouwershaven, directeur van Heerema tegen Omroep Zeeland.

Deze opdracht geeft Heerema weer tijd om naar de volgende opdracht te zoeken. “Die zijn er wel maar daar moeten wij enorm hard ons best voor doen. De situatie met corona en de olieprijs naar beneden die helpen ons natuurlijk niet echt mee. Maar daardoor laten we ons niet uit het lood slaan, we gaan gewoon door. En dat is het allerbelangrijkste wat er is.”

Heerema Marine Contractors is verantwoordelijk voor het transport en de installatie van 111 turbinefundaties en de installatie van twee offshore-substations voor de Greater Changhua 1 en 2a offshore windprojecten in Taiwan. De offshore-werkzaamheden bij de Greater Changhua-projecten worden tegen het einde van 2021 afgerond. De installatieprocedure is om eerst de funderingspalen te installeren en vervolgens de turbinefundering.

Bekijk hier het hele interview met Koos-Jan van Brouwershaven via Omroep Zeeland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0