· 

Nederlandse vakantieganger wil naar Zeeland, in plaats van Spanje of Zuid-Frankrijk

Onderzoek: 63% van de Nederlanders zegt zomerse vakantie naar het buitenland af.

Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land.

Onder Nederlandse vakantiegangers staat de provincie Zeeland bovenaan op de wensenlijst. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd.

Buitenlandse vakantieplannen geannuleerd
Liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Zeeland bovenaan de bucketlist, Flevoland bungelt onderaan
Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt één op de zes ondervraagden Zeeland als gewenste bestemming. Ook Limburg en Gelderland prijken met respectievelijk 16% en 11% hoog op de vakantiewensenlijsten. Minder populair blijken de provincies Utrecht (3%) en Flevoland (2%), die slechts door een klein gedeelte van de respondenten genoemd worden als gewenste vakantiebestemming in eigen land.

Vrouwen willen naar Zeeland, mannen naar Limburg
Zeeland is vooral populair onder Nederlandse vrouwen, blijkt uit het onderzoek. Deze provincie staat bij hen bovenaan op de bucketlist, terwijl mannen juist het liefst Limburg ontdekken.

Ook zijn er duidelijke verschillende vakantievoorkeuren qua leeftijdsgroepen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt om Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland toe.

Een overzicht van alle provincies kan gevonden worden via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0