Versoepeling coronamaatregelen, basisscholen 11 mei open met halve klassen

Woensdagavond maakte het kabinet de versoepeling van de coronamaatregelen bekend tijdens een speciale persconferentie.

De lockdown is nog niet voorbij, maar voor verschillende sectoren en ondernemers is er wel weer reden voor optimisme. Met de routekaart van premier Rutte zouden zij de komende maanden hun business weer (langzaam) op kunnen starten. Vanaf 11 mei mogen de basisscholen weer open met halve klassen. Onderwijzers zitten middenin de meivakantie, maar zijn toch aan het werk om de opening voor te bereiden. Het voortgezet onderwijs kan op 1 juni weer open. Vakbonden en werkgevers werken aan een protocol voor deze heropening, op basis van de richtlijnen van OCW.

Vanaf 1 juni kunnen horecagelegenheden op terrassen weer gasten ontvangen. Ook binnen zijn gasten weer welkom, mits ze hebben gereserveerd. Een maand lang geldt een maximum voor groepen van 30 personen, maar mogelijk versoepelt het kabinet die bovengrens naar 100 personen na 1 juli. Horecagelegenheden met een terras krijgen vanaf 1 juni groen licht om daar weer mensen te ontvangen. Natuurlijk wel met inachtneming van 1,5 meter. Alle gasten moeten aan een tafeltje zitten en mogen dat met maximaal 10 mensen bij elkaar doen.

Kappers zijn 'ongelooflijk blij' dat ze met ingang van volgende week hun deuren weer mogen openen.  De openstelling van de kappers betekent niet dat alles straks weer helemaal normaal is voor ze.

De Museumvereniging is blij dat de 420 musea in Nederland hun deuren binnenkort weer voor het publiek kunnen openen. Het hangt volgens de woordvoerder van de museumbranche van de grootte van het museum af hoeveel publiek er binnen mag. Mensen die vanaf 1 juni een museum willen bezoeken dienen zich van te voren aan te melden om een plek te reserveren.

Zo gaat Nederland weer open, maar 'het begint en eindigt met het gedrag van ons allemaal'

Reactie schrijven

Commentaren: 0