Verpleeghuis Ter Reede (WVO Zorg) start met aangepaste bezoekregeling

Vanaf maandag 11 mei wordt een eerste stap gezet in een versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen.

Doel van de versoepeling is om te zoeken naar de juiste balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting met het coronavirus en anderzijds alle aspecten met betrekking tot kwaliteit van leven. Verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen doet mee aan de landelijke proef ‘verruiming van de bezoekregeling in coronatijd’. Dit is besloten in overleg met de andere Zeeuwse zorgorganisaties.

Verbonden blijven met de mensen die je dierbaar zijn
Minister Hugo de Jonge (VWS) maakte tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei 2020 de verruiming van de bezoekregeling bekend. In iedere GGD-regio (25) begint één verpleeghuis met de aangepaste bezoekregeling. Bij de verruiming van de bezoekregeling gaat het niet om een vrije bezoekersinloop, maar om een bezoekregeling die aan strikte (landelijke) voorwaarden voldoet. Verpleeghuis Ter Reede voldoet aan de gestelde randvoorwaarden om deel te nemen. Angela Kallewaard, bestuurder WVO Zorg: “Verbonden blijven met de mensen die je dierbaar zijn en de wereld om je heen, dat is waar onze zorg voor staat. Ook in de tijd van deze coronacrisis. We vinden het dan ook fijn dat we nu samen met cliënten en familie van Verpleeghuis Ter Reede op deze manier een eerste stap kunnen zetten in het versoepelen van de bezoekregeling”.

Stapsgewijs en voorzichtig
Momenteel worden alle details en voorwaarden rondom de bezoekregeling nader uitgewerkt, daarbij is de veiligheid van bewoners en medewerkers leidend. Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan uit onderzoek en op de 25 pilotlocaties wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig de bezoekregeling op steeds meer verpleeghuislocaties toepassen.

Bron: GGD Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 0