Veiligheidsregio wil in verantwoorde stappen toerisme verder toelaten

Veiligheidsregio Zeeland wil in verantwoorde stappen het toerisme verder toelaten.

Per 15 mei heeft Veiligheidsregio Zeeland de regels verder versoepeld. Vanaf 29 mei worden de regels nog verder versoepeld, maar alleen als de gezondheidszorg in Zeeland het aankan. De veiligheidsregio heeft dit stappenplan vastgesteld na overleg met de Zeeuwse burgemeesters, de GGD en de toerismesector.
Uitgangspunt bij de Zeeuwse maatregelen rondom toerisme is dat de maatregelen nooit langer en zwaarder zullen zijn dan nodig. Sinds 1 mei is een beperkte bezetting van de slaapplaatsen weer mogelijk. Als de zorgbelasting zich positief blijft ontwikkelen, is ruimte voor een stapsgewijze volgende versoepeling van de maatregelen.

Het stappenplan bijstellen
Mocht de zorg wel weer zwaarder belast worden, kan VRZ het stappenplan bijstellen en strengere regels instellen. Op www.zeelandveilig.nl/coronavirus staat alle belangrijke informatie rondom het coronavirus. De meest actuele stand van zaken staat in het liveblog van deze website en verder staan hier antwoorden op de veelgestelde vragen in Zeeland.

Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan naar het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur). Overige vragen over de maatregelen in Zeeland kunt u mailen naar ZeelandVeilig@vrzeeland.nl.
www.zeelandveilig.nl/coronavirus

Reactie schrijven

Commentaren: 0