· 

Versoepelingen coronamaatregelen, dit verandert er vanaf 1 juni

Premier Rutte en minister De Jonge hebben in de persconferentie de verdere versoepeling van de coronamaatregelen toegelicht. Zoals verwacht gaan de aangekondigde versoepelingen per 1 juni door.

Dat is volgens Rutte verantwoord, gezien de cijfers over de corona-epidemie en het laatste advies van het Outbreak Management Team. "De ruimte die er nu is, hebben we met elkaar verdiend", complimenteert premier Rutte. Het mantra blijft: blijf thuis bij klachten, houd anderhalve meter afstand, vermijd drukte, was vaak je handen en werk zoveel mogelijk thuis.

Verbod groepsvorming open lucht vervalt
Het verbod op groepsvorming in de open lucht vervalt per 1 juni. Mensen mogen dan weer buiten samenkomen als ze anderhalve meter afstand houden. Dus met vier of vijf man samen in het park zitten, is geen probleem, zei Rutte. Maar als het te druk wordt, is het al snel een evenement en zal er net als nu worden ingegrepen.

Horeca weer open
De horeca mag op 1 juni vanaf 12.00 uur 's middags zijn deuren weer openen. Voor een tafeltje binnen moeten bezoekers vooraf reserveren. Bij de ingang wordt hun gevraagd of ze geen gezondheidsklachten hebben of hebben gehad. Als op 1 juni de horeca weer opengaat, mogen maximaal dertig bezoekers naar binnen. Dat is iets meer dan eerder aangekondigd, zei premier Mark Rutte vanavond over de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Aanvankelijk zou het zichtbaar aanwezige personeel nog wel meetellen bij het maximumaantal van dertig bezoekers.

Waakzaam blijven
Volgens Rutte is het voor de versoepeling cruciaal dat iedereen zich aan de regels houdt. Hij wees erop dat het virus kan opleven als we dat niet doen. We mogen vertrouwen hebben, maar moeten waakzaam blijven, aldus Rutte. Wat verandert er nog meer vanaf 1 juni? Lees meer via deze link.

Bekijk de volledige persconferentie via deze link

Samenvatting persconferentie 19 mei

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mevr Christiaanse (woensdag, 01 juli 2020 12:24)

    Hoe kan het dat mijn jongere collega’s ieder weekend gaan stappen en fessten in een bomvolle kroeg nl van Speyk en Triple Blond . Waar zelfs na 2 uur nog gerookt wordt. Ik maak me grote zorgen ivm het corona virus!