Boulevards afgesloten, drukke zomerse Hemelvaartsdag met afstand

Met de voorspellingen van mooi weer werd drukte verwacht van bezoekers aan Zeeland.

De Veiligheidsregio Zeeland had mensen opgeroepen Zeeland te vermijden in verband met het coronavirus.

Ondanks deze oproep besloten veel mensen toch het strand te bezoeken tijdens deze zomerse Hemelvaartsdag. Aan het einde van de ochtend werd duidelijk dat veel autoverkeer onderweg was richting Zeeuwse stranden. Voorzitter Jan Lonink heeft op dat moment geadviseerd om gelet op de te verwachten drukte aan de kust niet meer naar Zeeland te vertrekken. Op de gebruikelijke wegen naar Zeeland, A58, N57 en N59 stonden rond die tijd files Zeeland in. Ook besloot Lonink dat de boulevards afgesloten moesten worden om te voorkomen dat deze vol zouden stromen met bezoekers.Zo liet de Veiligheidsregio in Zeeland geen auto's en andere motorvoertuigen toe op de boulevards in Vlissingen. 

Boulevards afgesloten
Het ’rondje boulevards’ in Vlissingen is een populaire route voor zowel gemotoriseerd verkeer als wandelaars en fietsers. De afgelopen tijd moesten de boulevards meerdere keren worden gesloten omdat het te druk werd. De Boulevards Evertsen, -Bankert en -De Ruijter worden van 21 mei tot en met 1 juni iedere vrijdag tot en met zondag gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag geldt de sluiting van 14.00 tot 24.00 uur.

Foto: Dronebeeld Politie. Badstrand Vlissingen rond 16.00 uur

Reactie schrijven

Commentaren: 0