· 

Aantal cybercrime-misdrijven in Zeeland bijna verdriedubbeld

In de provincie Zeeland werden afgelopen jaar 94 cybercrime-delicten geregistreerd.

Ten opzichte van 2018 (33 delicten) is hiermee sprake van een stijging van 184,6%. Van alle provincies kent Zeeland hiermee de sterkste toename.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van Dutch-Tech Magazine, op basis van data van de politie over de afgelopen 8 jaar. Ook verschillen tussen gemeenten binnen Zeeland werden in kaart gebracht.

Meeste registraties in Middelburg, Goes en Vlissingen
Binnen Zeeland kent Middelburg de meeste cybercrime-misdrijven (16). Ook in Goes (15), en Vlissingen (13) waren er -binnen de provincie- relatief veel registraties. Kapelle (2), Tholen (2) en Noord-Beveland (2) kenden in Zeeland het laagste aantal cybercrime-delicten. Bekijk hier alle onderzoeksresultaten.

Cybercrime delicten in Nederland
In 2019 werden in totaal 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. Bijna 13 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder was afgelopen jaar slachtoffer van cybercrime. De meeste slachtoffers waren tussen de 15 en 25 jaar oud. Over het algemeen geldt ook; hoe ouder de groep, hoe minder slachtoffers.

Laagste aantal delicten in Flevoland
Op provinciaal niveau zijn grote verschillen te zien in het aantal geregistreerde cybercrime-misdrijven. Noord-Holland had afgelopen jaar de meeste delicten (1.591). Ook Zuid-Holland (640) en Noord-Brabant (547) kenden relatief veel cybercriminaliteit. Zeeland kent, van alle provincies, het laagste aantal geregistreerde cybercrime-misdrijven. Ook Limburg (159) en Flevoland (193) hadden een relatief veilig digitaal jaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0