De Boekfiets gaat door verschillende Walcherse locaties rijden

ZB Vlissingen heeft iets nieuws: de Boekfiets! De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie.

Vanaf juni kun je de Boekfiets al even in Vlissingen tegenkomen, gevuld met vakantie - leestassen. Zo maakt hij een tour langs de gezinnen van de Voorlees Express en staat hij op diverse schoolpleinen en kinderopvanglocaties in Vlissingen. Maar liefst 650 kinderen uit groep drie en vier en meer dan 150 peuters worden verrast met een vakantie - (voor) leestas uit de Boekfiets. Vanaf 1 september rijdt de Boekfiets naar kinderen en ouders op verschillende Walcherse locaties.

Voorleesplezier
Met de Boekfiets bezoeken we scholen, peuteropvang, kinderopvang, wijkcentra en speeltuinen om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met kinderen en ouders. Op deze manier kunnen we het (voor) leesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders. Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle start in het onderwijs.

Taalachterstand voorkomen
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, heb je moeite met school, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Dit maatschappelijke probleem pakt ZB graag aan. Taal maakt je sterk! Leesplezier helpt mee aan een goede taalontwikkeling van kinderen en ouders spelen daarbij een belangrijke rol.

Boekfietsers gezocht
ZB is nog op zoek naar vrijwilligers met een voorleestalent, die het leuk vinden om met de Boekfiets een dagdeel per week eropuit te gaan om voor te lezen aan kinderen en ouders. De Boekfietsers krijgen een speciale training interactief voorlezen.

Vriend van de Boekfiets
Lokale bedrijven en organisaties, gastlezers, sponsors en ambassadeurs kunnen ‘vriend’ worden van de Boekfiets. Zo zorgen we samen dat de Boekfiets blijft rijden, zodat we het voorleesplezier aan veel kinderen en ouders kunnen overbrengen. Wil je de Boekfiets boeken, wil je je aanmelden als vrijwillig Boekfietser of wil je gastlezer, sponsor of ambassadeur worden van de Boekfiets? Ga dan naar www.boekfiets.nl en doe mee!

Reactie schrijven

Commentaren: 0