Vanaf 1 juni uur gaat de horeca in aangepaste vorm weer open

Met het versoepelen van de maatregelen rondom het Corona-virus, kunnen toeristen en andere gasten weer gebruik maken van de horeca in Vlissingen.

Veel inwoners maar vooral ook horeca - ondernemers kijken uit naar de opening van de terrassen. Vanaf 1 juni 12:00 uur mag de horeca in aangepaste vorm weer open.

Er geldt voor het terras buiten geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen aan een tafeltje zitten en geldt de 1.5 meter. Niet alle horecagelegenheden hebben op hun huidige terras de ruimte om aan deze 1,5 meter - eis te kunnen voldoen. Daarom mogen horecaondernemers onder bepaalde voorwaarden hun terras tijdelijk vergroten.

Terrasruimte
De gemeente Vlissingen verruimt in deze lastige periode voor ondernemers het bestaande terrassenbeleid. Er zijn nu extra mogelijkheden van toepassing op de extra terrasruimte. Er is een overkapping mogelijk (zodat gasten droog kunnen zitten). Afscheiding van terrassen mag met mobiele schermen, plantenbakken of met bijvoorbeeld tape of een doek. Een tappunt of uitgiftepunt is mogelijk op een tijdelijk terras. De periode voor extra terrasruimte loopt tot 1 november 2020.

Reactie schrijven

Commentaren: 0