Cafés en restaurants open in nieuwe opstelling, terrassen goed bezet

Vandaag 1 juni ging om 12:00 uur de horeca in aangepaste vorm weer open.

Sinds 15 maart moesten alle horeca gelegenheden hun deuren sluiten, alleen afhalen of bezorgen was mogelijk. De terrassen op het Bellamypark waren druk bezet.

Ook elders in de stad waren de terrassen al snel goed bezet, zij het natuurlijk met tafels en stoelen die wat ruimer uit elkaar staan.

Zomaar neerploffen op het terras is er niet meer bij

De basisregels blijven: houd anderhalve meter afstand en vermijd drukte. Als gast moet je buiten verplicht aan een tafeltje zitten. Voor het terras is reserveren niet verplicht en er is geen maximum aan het aantal personen dat er mag zitten. (Als je binnen in een restaurant of café wilt eten en drinken, moet je wél reserveren. Er mogen maximaal 30 mensen zijn.)

Vragen beantwoorden over je gezondheid
Maar voordat je aan een tafeltje neerploft, moet je een aantal vragen beantwoorden over je gezondheid en je gezelschap. Iedereen moet namelijk anderhalve meter afstand bewaren tot elkaar, met uitzondering van mensen die bij elkaar in huis wonen en tweetallen. Dat laatste is omdat vanaf drie personen op die regel wordt gecontroleerd. Daardoor kunnen ook tweetallen die niet samenwonen, binnen anderhalve meter van elkaar zitten.

Lees ook - Vanaf 1 juni uur gaat de horeca in aangepaste vorm weer open

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0