Vissers, kapers en arbeiders van Peter van Druenen nieuwe rubriek RTV Vlissingen

De komende tijd gaan we aandacht besteden aan het verleden van Vlissingen via een nieuwe rubriek ‘Vlissings verleden’ een productie van RTV Vlissingen in samenwerking met Peter van Druenen.

In deze eerste aflevering een introductie ‘wie is Peter van Druenen’? Peter van Druenen (1952) is schrijver, historicus, bestuurder en uitgever. De uitgeverij die hij in 1986 oprichtte ging tien jaar later over in een internetbedrijf, EXED internet. EXED groeide uit tot een van de grootste internetbedrijven en -uitgeverijen van Nederland op het gebied van gezondheid en Internet Publishing. De onderneming ging in 2010 op in de MixCom Media Group, waarvan hij tot 2015 bestuursvoorzitter was en van september 2015 tot oktober 2017 algemeen directeur.

Eerste publicaties
Van Druenen heeft gedurende zijn hele loopbaan geschreven. Zijn eerste publicaties waren wetenschappelijke artikelen over sociaal-economische geschiedenis. Daarna volgden 12 bedrijfshistorische boeken en enkele tientallen artikelen. In het begin van de jaren negentig schreef hij over politieke en culturele onderwerpen en kort daarna, in nationale en internationale tijdschriften, over e-learning.

Boek 'Vissers, Kapers, Arbeiders'
Het boek weegt twee kilo en vierhonderd veertig gram om precies te zijn en het telt elf honderd en vier bladzijden. Het is zeven en een halve centimeter dik en het was het hoogtepunt van de viering van zeven honderd jaar stadsrechten Vlissingen. Voor het monumentale 'Vissers, Kapers, Arbeiders', een historisch demografische stadsgeschiedenis van Vlissingen, werd hij in 2015 genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs. In 2018 verscheen 'De Klimaatparadox', een zoektocht naar het antwoord op de vraag waarom het thema Overbevolking uit het klimaatdebat is verdwenen. Momenteel werkt hij aan een vervolg op 'De Klimaatparadox' en aan een studie over de omvang van migratiebewegingen in de vroegmoderne tijd. Van Druenen is als bestuurder actief bij verschillende Culturele, Cultuurhistorische en wetenschappelijke organisaties.

’Vlissings verleden’
Dit is een nieuwe rubriek van RTV Vlissingen, en we gaan iedere maand een nieuwe aflevering maken samen met Peter van Druenen duiken we de geschiedenis in. De afleveringen kunt u bekijken via deze pagina

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0