Inwoners Vlissingen eerste week gratis toegang in de kazematten

De kazematten gaan zaterdag 20 juni weer open, en omdat te vieren is de eerste week gratis (toegang) voor de inwoners van Vlissingen. Wel is reserveren verplicht, dit kan vanaf donderdag 18 juni via muzeeum.nl.

De Kazematten
De Kazematten uit 1811 liggen op de grens van land en water. Eigenlijk is dit bouwwerk een monument in een monument: Deze kazematten zijn namelijk te vinden in het hart van het Keizersbolwerk, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Het is niet verwonderlijk dat historische beroemdheden zoals Karel V, Michiel de Ruyter en Napoleon telkens weer voor deze plek kiezen. De strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en het diepe vaarwater maken dit tot een bijzondere locatie. Al eeuwenlang een plek van komen en gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0