Open Monumentendag 12 september op Walcheren afgelast

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen hebben besloten om Open Monumentendag 2020 op Walcheren af te gelasten.

Door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die hierop zijn genomen, zijn grote publieksevenementen tot 1 september verboden. Hoewel Open Monumentendag plaats zou vinden op 12 september is het gelet op de veiligheid en gezondheid van bezoekers en vrijwilligers, niet verantwoord om dit evenement door te laten gaan.

Open Monumentendag
De Walcherse gemeenten organiseren in september samen de Open Monumentendag op Walcheren, met de openstelling van vele monumenten en activiteiten rondom ons prachtige cultureel erfgoed. Met jaarlijks zo'n 80 deelnemende locaties op Walcheren is ook hier sprake van een publieksevenement, met alle bijbehorende vragen en onzekerheden.

Afgelast
De belangrijkste vraag is of de gemeenten de veiligheid van bezoekers en monument eigenaren voldoende kunnen waarborgen. Gelet op de huidige ontwikkelingen en de onzekerheid over eventuele verlenging van diverse maatregelen, zien de gemeenten zich helaas genoodzaakt deze bijzondere dag op Walcheren af te gelasten

Reactie schrijven

Commentaren: 0