Wolkbreuk boven Vlissingen 100 mm regen

In Vlissingen is woensdagmiddag in korte tijd bij een wolkbreuk een grote hoeveelheid regen gevallen.

Tijdens de zware buien viel in een uur tijd 51 millimeter regen en uiteindelijk steeg de hoeveelheid regen naar ruim 100 mm in 24 uur tijd. Ter vergelijking: in juni valt er op het weerstation in Vlissingen gemiddeld 63,2 millimeter. Ook in de rest van Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen is het nat. Op veel plaatsen viel zo’n 20-30 mm met uitschieters naar 50-70 mm.

Wateroverlast in de binnenstad
Het noodweer dat woensdag aan het eind van de middag over Zeeland is getrokken, leidt tot wateroverlast. In de binnenstad van Vlissingen liep een woongebouw aan de Nieuwstraat vol water. Daardoor moesten zestien huizen worden ontruimd. De stroom is tijdelijk afgesloten, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de brandweer kwamen in korte tijd ruim vijftig meldingen binnen over onder meer ondergelopen kelders en kruipruimtes. De meeste meldingen kwamen van Walcheren. Medewerkers van de gemeente Vlissingen en de brandweer waren druk bezig met het leegpompen van ondergelopen ruimtes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0