Zonnige en zeer warme dagen op komst, met kans op een hittegolf

Vandaag is de temperatuur met 19 tot 24 graden nog normaal voor deze periode van het jaar.

Dinsdag schijnt de zon voluit en is het windstil. Het wordt al iets warmer. Aan de kust op de Wadden wordt het gemiddeld 22 tot 25 graden en landinwaarts neemt de temperatuur toe tot 26 tot 28 graden. Vanaf woensdag wordt het op veel plaatsen tropisch warm en ligt de maximale temperatuur enkele dagen tussen de 27 en 33 graden. Vooral in het zuiden en oosten worden temperaturen van tussen de 30 en 33 graden verwacht.

In het oosten tropische temperaturen
Naast tropische temperaturen kan er ook sprake zijn van een felle zon. De dagen erna wordt het zeer warm met op veel plekken temperaturen van 27 tot 29 graden. In het zuiden, oosten en op de Veluwe wordt het 30 tot 33 graden. In de loop van het weekend zal de temperatuur dalen naar 23 tot 28 graden. Die warme zaterdag is wel nodig om tot een officiële hittegolf te komen. Na zaterdag koelt het weer af, en hebben we weer normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0