Renovatie transportriool Olympiaweg tot de Rosenburglaan

Het transportriool vanaf de Olympiaweg (brandweerkazerne) tot de Rosenburglaan wordt gerenoveerd. De afgelopen weken is een tijdelijke bovengrondse riolering aangelegd.

Werkzaamheden 22 juni - 3 juli 2020
Vanaf 22 juni start de aannemer met de rioolrenovatie van de bestaande leidingen in de Anna Blamanlaan, de Annie Romeinlaan en het fietspad Zuidbeekseweg. Het fietspad aan de Zuidbeekseweg zal hierdoor in de periode van 22 juni tot 3 juli enige tijd moeilijk toegankelijk zijn. Met verkeersregelaars proberen we het fietsverkeer zo goed mogelijk te begeleiden.

Hevige regenval
De afgelopen week heeft het zo hard geregend, dat de werkzaamheden tijdelijk onderbroken moesten worden. In de planning is rekening gehouden met calamiteiten, maar extreme weersomstandigheden kunnen leiden tot vertraging.

Beperking overlast
De gemeente kan de overlast met behulp van deze methode flink beperken. Als de riolering op de traditionele manier wordt vervangen, duurt dit minimaal 6 tot 9 maanden. Nu 6 weken, "met de methode die we nu hanteren, kunnen we straks weer 50 jaar vooruit".

Reactie schrijven

Commentaren: 0