Yogaschool Sadhana in coronatijd, meer collega’s geworden en naar elkaar toegegroeid!

De liefde voor de zee bracht de Duitse Sascha Pfeifer 11 jaar geleden naar Vlissingen.

Sascha werkte als orthopedagoog en zou maar even blijven. Yoga Sadhana opende in januari 2014 haar deuren en verzorgt sindsdien met veel plezier diepgaande yogalessen in het ‘hart van Vlissingen’ in de Sint Jacobsstraat 8. Afgelopen woensdag bezochten we Yoga Sadhana, en waren we benieuwd hoe ze in de afgelopen maanden de lessen toch door konden laten gaan, een verslag van Trivo Marjanovic voor RTV Vlissingen.

COVID-19 Coronavirus
Wat is hier de afgelopen maanden gebeurd met betrekking tot de maatregelen van het coronavirus?
Sascha Pfeifer: "De zondag voordat de persconferentie kwam hadden we al besloten we gaan dicht, en we gaan overstappen met online lessen. En dat hebben dan ook de eerste week gedaan. En na een tijd zijn we overgestapt op zoom om echt live lessen te geven".

Wat vond je bijzonder aan deze tijd?
“In deze tijd van corona hadden we opeens veel meer contact, we hadden wekelijks overleg. In het begin nog fysiek op afstand en dan via een app om elkaar te steunen en te kijken hoe gaan we met de situatie om. Hoe kunnen we elkaar helpen en hoe voelt iedereen dit. Dus het bijzonder aan deze tijd in Yoga Sadhana was wel we zijn veel meer collega’s geworden en naar elkaar toegegroeid! En dat vind ik prachtig”. Aldus Sascha Pfeifer.

Omgeschakeld naar online lessen
Diana van der Gaast: "We zijn al heel snel met zijn allen vanuit de yogaschool omgeschakeld naar online les geven. Dus gelijk de eerste dag dat de melding kwam van Mark Rutte dat de yogascholen dicht moesten zijn we gelijk via Facebook les gaan geven en via video’s, om de mensen door deze moeilijke tijd te helpen".

1 juli weer open
”En per 1 juli mogen we gelukkig weer open, en daar waren we zo ontzettend blij mee we moeten wel anderhalve meter afstand tussen de mensen houden en moeten ons aan de richtlijnen houden van het RIVM houden. Ook wat betreft de hygiëne en het luchten van de zaal dat iedereen veilig is om deel te kunnen nemen aan de lessen. We zijn blij dat we weer in onze vertrouwde zaal terecht kunnen en iedereen weer te kunnen zien, je mist elkaar gewoon om weer echt contact te hebben met elkaar en niet vanachter een camera zit maar weer verbinding met elkaar dat is belangrijk.” Zegt  Diana van der Gaast.  

Docenten Yoga Sadhana
De docenten zijn: Diana van der Gaast, Antoinette Heystek, Atyna Janse, Jessica Groenenberg, Ingrid Pladdet en Sascha Pfeifer.

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0