Museumschip Mercuur vanaf 4 juli ieder weekend weer open voor publiek

Sinds 22 maart 2020 was het museumschip gesloten in verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Nu de maatregelen zijn versoepeld is de Mercuur weer te bezoeken vanaf zaterdag 4 juli en zondag 5 juli. Als gevolg van de maatregelen in het kader van covid-19 worden er elk half uur rondleidingen gegeven met groepen van maximaal 8 personen. U dient zich, als bezoeker, per email aan te melden op het emailadres: bezoekers.mercuurA856@gmail.com met vermelding van naam en datum en tijdstip waarop u het schip wil bezoeken.      
 
Operation Calender
De tentoonstelling geeft een beeld van Operation Calendar, een grote mijnenveegoperatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze operatie startte begin november 1944, nadat met de Slag om de Schelde het eiland Walcheren was bevrijd. Het doel van Operation Calendar was om de Westerschelde zoveel mogelijk mijnenvrij te maken en de vaarroute tussen Vlissingen en Antwerpen weer veilig in gebruik te kunnen nemen. Dat was van groot belang voor de verdere oorlogsinspanningen van de geallieerden, de visserij, de handel en opbouw van het land.

Tentoonstelling
De tentoonstelling laat zien waar mijnenvelden waren neergelegd, welke typen mijnen werden gebruikt en hoe het vegen van mijnen in zijn werk ging. Hoe het verloop van de operatie was, welke strategie werd gevolgd, welke middelen werden gebruikt en wie er bij betrokken waren. Dit alles aan de hand van foto’s, kaarten, toelichtingen, filmbeelden en diverse voorwerpen, in de passende setting van de als mijnenveger gebouwde Mercuur.

Locatie: Museumschip Mercuur, Houtkade 1, Vlissingen.

Openingstijden: Op zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00 uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0