Vlissings raadslid Angelique Duijndam over Black Lives Matter op NPO radio 1

Raadslid Angelique Duijndam voor de lijst Duijndam (éénmansfractie) in de gemeente Vlissingen was vrijdag 3 juli te gast in het programma ‘dit is de dag’ (EO) via NPO radio 1.

En zij ging in gesprek met Telegraaf journalist Wierd Duk, over de organisatie Black Lives Matter. Wat is Black Lives Matter nu echt? Een sympathieke verzameling anti-racisme demonstranten of radicalen die het systeem omver willen werpen?  Black Lives Matter zou een vooral linkse extreme organisatie zijn volgens Wierd Duk waarin in woordvoerders vooral in de Verenigde Staten en in Engeland hebben opgeroepen tot geweld. In Engeland hebben ze gezegd we moeten de kapitalistische structuren afbreken, en dat is helemaal in de lijn overigens van de ideologie van Black Lives Matter dus dat is niet zo verwonderlijk. 

Niets te maken met kapitalisme
Angelique Duijndam: “Black Lives Nederland is gewoon een heel andere organisatie als dat u nu gaat zeggen. Wij van BLM Nederland willen het voornamelijk hebben over de rassen discriminatie hier in Nederland. Dit heeft niets te maken met het kapitalisme. BLM Nederland bestaat uit verschillende organisaties binnen dit land die elkaar kunnen vinden. We zijn allemaal zelfstandig ik ben BLM Zeeland en we verwoorden allemaal een stukje pijn wat we altijd al hebben gevoeld en dit nooit hebben kunnen uiten”.

Standbeeld Michiel de Ruyter
Wierd Duk: “Ik zie uw optreden in Middelburg tijdens een demonstratie dan zegt u iets over het standbeeld van Michiel de Ruyter dat is dan besmet of zo, of iemand heeft hier iets over gezegd tijdens de demonstratie.

Angelique Duijndam: “Michiel de Ruyter daar zijn wij helemaal niet tegen, dat is idioterie dat mensen het standbeeld gaan bewaken tegen BLM. Heb ik ooit gezegd dat wij iets met Michiel de Ruyter gaan doen? We zijn Zeeuwen en ik ben ook gewoon trots op Michiel de Ruyter!

Hoe zou u de kritiek willen kwalificeren van Wierd Duk?
“Ik zou hem willen kwalificeren als zijnde blijf met ons in gesprek gaan omdat we willen denk ik dat iedereen die zich hier bij betrokken voelt in gesprek blijft”. Aldus Angelique Duijndam.   

Bekijk hier de radio-uitzending

Reactie schrijven

Commentaren: 0