Amels 24205 uit dok en afgemeerd aan de afbouwkade

Woensdagmiddag is het luxe jacht met bouwnummer Amels 24205 met een lengte van 74 meter uit het dok gesleept, en aan de afbouwkade van Amels in Vlissingen afgemeerd.

Als je Vlissingen binnenkomt via de Koningsbrug zie je de super jachten van Amels liggen. Amels is sinds 2001 in Vlissingen actief met de bouw van luxe jachten, momenteel liggen er 4 van deze luxe jachten buiten. Maar ook binnen in het dok (loodsen) liggen er een aantal van deze jachten  in aanbouw. De afgelopen decennia zijn er tientallen van dit soort luxueuze jachten afgeleverd. Voorbijgangers stoppen geregeld om foto's te maken van deze in het oog springende jachten die in binnenhaven van Vlissingen liggen afgemeerd!    

Superjachten in de categorie tot 80 tot 110 meter
Amels gaat zich nu ook richten op de productie van superjachten in de categorie tot 80 tot 110 meter. Om die categorie jachten te kunnen bouwen, moest Amels de faciliteit in Vlissingen moderniseren en uitbreiden, aangepast aan bijvoorbeeld de hoogste klimatologische en bevochtigingseisen. In de nabije toekomst kunnen bij Amels zelfs jachten met een lengte van tweehonderd meter worden gebouwd. Website Amels
 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ruurd (donderdag, 16 juli 2020 08:52)

    Het wordt tijd dat ze zich eerst eens richten op het verbeteren van de scheepshoorn. Als het een uur duurt voordat men midden in de nacht dat hels kabaal tot zwijgen kan brengen, zou ik daar geen jacht willen kopen en zeker geen onderzeeboot bestellen.