· 

Een andere kijk op klimaatverandering

Op vrijdag 10 juli is het nieuwe boek 'Een andere kijk op klimaatverandering' van Peter H.de Dreu verschenen.

Dit boek met een populair wetenschappelijk thema wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. De aarde bestaat 4.6 miljard jaren en in die tijd is het klimaat nimmer constant geweest. We hebben zeer warme, maar ook zeer koude periodes meegemaakt. Daar heeft de mens nimmer een rol in gespeeld. Zijn we dan nu zo arrogant dat we het klimaat wel kunnen veranderen? We zullen moeten accepteren dat het klimaat verandert en maatregelen treffen dat we geen schade ondervinden van de klimaatverandering. Verder moeten we onze hebzucht intomen want de aarde wordt niet groter en de bodemrijkdommen raken op termijn uitgeput. Daarom moeten we van kwantitatieve groei naar een vorm van kwalitatieve groei.

Over de auteur
Peter H. de Dreu (1939) heeft na zijn hogere beroepsopleiding leiding gegeven aan diverse organisaties. Daarna is hij in 1989 zijn eigen organisatieadviesbureau begonnen op het gebied van kwaliteitsmanagement en certificatie.
Zijn expertise ontwikkelde zich steeds verder naar aspecten zoals duurzaam ondernemen en de consequenties daarvan. Dit boek is derhalve een logische ontwikkeling van zijn vakgebied. Hij heeft gepoogd deze complexe materie toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Reactie schrijven

Commentaren: 0