Snuffelen in 2e hands nieuwe kans winkels in de binnenstad van Vlissingen

Afgelopen vrijdagmiddag gingen we de snuffelroute doen langs een aantal 2e hands nieuwe kans winkels in Vlissingen.

De route ging van start in de winkel Nog‘ns hoek Sint Jacobsstraat voorheen slagerij Snel. Een tweedehands winkel, verkoop en inname van spullen die nog een tweede kans verdienen. Kleding, decoratie, huishoudelijke artikelen en apparaten, speelgoed, boeken, lampen etc. Daarna bezochten we de winkel 'Bij Richard’ de overbuurman van Nog‘ns. In deze winkel veel boeken over Vlissingse en Walcherse geschiedenis en maritieme zaken en souvenirs 'met verdieping’. Zoals oude aarden pijpjes, oude foto's en Zeeuwse portretjes, gemaakt door Atelier Van Overbeeke te Schoondijke.

Snuffelen in vintage lp’s en singles
De route ging verder langs Rays Boutique een winkel met een lange historie die begint in 1986 in de Zeeuwse badplaats Vlissingen. De trendshop X Ray opende des tijds zijn deuren in de St. Jacobsstraat. Na vele jaren verhuisden ze naar een groter pand in dezelfde straat. De naam veranderde in Ray’s Boutique en kun je er terecht voor een  evenwichtige mix van kleding, accessoires en schoenen. En daarnaast een mooie collectie vintage vinyl in Lp’s en singles.1500 titels op voorraad en steeds weer nieuwe aanvoer in rock, jazz, hiphop, blues etc.

Vlissingen heeft weer een Marktkraam
Nadat we deze gezellige winkelstraat van Vlissingen verlieten gingen we door naar de Lange Zelke, waar sinds kort de Marktkraam opnieuw in het leven is geroepen door Carlo Dirks. Daar kun je een ruimte (schap) huren om je 2e hands spullen aan de man te brengen. Via deze Marktkraam kun je naar hartelust snuffelen, en is er een groot aanbod op het gebied van 2e hands artikelen en goederen.

Walstraat 68 ontmoetingsplek voor jong en oud
De snuffelroute eindigde in de Walstraat op nummer 68, daar kun je rond snuffelen voor leuke cadeauartikelen en prachtige curiosa. Maar het is ook een ontmoetingsplek voor jong en oud! Waar je onder het genot van een lekker bakje koffie een praatje kan maken en een luisterend oor kan vinden. Walstraat 68 is een project van de stichting “Hoop voor Vlissingen”, een evangelisatieproject waarin leden van de kerken van gereformeerd belijden te Vlissingen participeren. Wilt u meer informatie over deze stichting? Ga naar hoopvoorvlissingen.nl.

Snuffelroute een aanrader
Zo kwam er een einde aan de snuffelroute door de binnenstad van Vlissingen, dit is zeker de moeite waard om dit eens te doen, zowel voor de inwoners van Vlissingen als ook wel voor de toeristen, een aanrader!

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0