Op bezoek bij Ramon de Nennie

Ramon de Nennie is van veel markten thuis. Hij is illustrator, ontwerper, docent en educatief vormgever van exposities in musea.

Dit was voor RTV Vlissingen een aanleiding om eens wat werk van deze kunstenaar te gaan bekijken. What - me Worry? een schilderwerk met een gast afgebeeld met een gasmasker. Ramon geeft een uitgebreide uitleg over dit werk. Het volgende werk de ‘filosoof met de hamer’ een sculpture zittend op een salontafel een bijzondere verschijning. “Ik werk graag intuïtief; mijn werk is niet van tevoren bedacht. Ik reageer en de inhoud groeit. En daarbij is literatuur voor mij een belangrijke inspiratiebron."


Ramon studeerde in 1986 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg op illustratieve technieken, grafiek en film. Hij gaf les, illustreerde educatieve uitgaven, werkte bij een ontwerpbureau en als educatief medewerker. Vanaf 1996 werkt hij als vormgever, ontwerper, illustrator en uitgever onder de naam decreet. Zijn werk bestaat uit vormgeven van boeken, affiches, tentoonstellingen, brochures, magazines, het uitgeven van het kunsttijdschrift decreet en illustreren van uitgaven, zoals de speurtochten van het Zeeuws Archief. Daarnaast wordt zijn vrije werk regelmatig tentoongesteld en zagen verschillende uitgaven onder de naam decreet het licht.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0